Jump to content


Photo

Black screen while trying to pplay tear ring saga on epsxe emulator


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 The_Purple_Knight

The_Purple_Knight

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Gaiden

Posted 25 March 2012 - 06:09 PM

i was trying to play tear ring sag and all I get is a black screen . Can someone help me with the configuration and set up . Damn plugins are so confusing no wonder dolphin abandoned them .

#2 Sirius

Sirius

    It's Vodka, not Soda

  • Retired Moderator
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Thracia 776

Posted 25 March 2012 - 07:15 PM

Config -> Video -> Pete's D3D Drive 1.77

Config -> Sound -> Eternal SPU Plugin Lite 1.41

Config -> Cdrom -> ePSXe CDR WNT/W2k core 1.7.0

Those are the configs I have on and the game runs just fine with those. Set these and give it a shot. ALT + ENTER will turn off Full-screen.

You'll also need to find scph1001.bin and put it in the BIOS folder if you haven't already done so.

Edited by Sirius, 25 March 2012 - 07:19 PM.


#3 The_Purple_Knight

The_Purple_Knight

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Gaiden

Posted 26 March 2012 - 10:37 PM

and still nothing but black screen

#4 Celice

Celice

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:N/A

Posted 26 March 2012 - 10:41 PM

Have you loaded any other games, first of all? Secondly, from what I remember, you shouldn't really need to configure anything--the default settings will run most things.

#5 The_Purple_Knight

The_Purple_Knight

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Gaiden

Posted 26 March 2012 - 10:45 PM

Yeah evil zone runs just fine and the bios also run just fine . Never mind black screen with evil zone too now. Is there some program I need to instalI ? I have the bios and all the pluggins I need.

Edited by The_Purple_Knight, 26 March 2012 - 10:50 PM.


#6 Balcerzak

Balcerzak

    Ripple

  • Global Moderator
  • Gender:Male
  • Location:Eden Prairie
  • Favorite Fire Emblem Game:Blazing Sword

Posted 27 March 2012 - 01:21 AM

When someone I knew had black screen problems it was a bad ISO, I think.

#7 Celice

Celice

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:N/A

Posted 27 March 2012 - 01:38 AM

But if two separate games are going black, I don't think isos are magically becoming corrupt.

Try to get other games running again, then see if TearRing Saga still has a black screen. This way we know the emulator is stable. If you don't know what you've changed, you should probably just delete everything and start over again, that way you have the default settings--if you think you may have screwed with some settings accidentally which you weren't sure of. Like I said, the game should be playable without any extra things, other than nabbing the BIOS and choosing your plugins (there should be a basic setup wizard to run you through).

#8 The_Purple_Knight

The_Purple_Knight

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Gaiden

Posted 27 March 2012 - 05:51 PM

Well no other games I've tried has worked . I'm gonna re download everything . From a little bit of googling I've discovered alot of people who have had my problem fixed it by just clearing the psxe's registry and reinstalling everything . So I'll do that too . - and that fixed it .

Edited by The_Purple_Knight, 31 March 2012 - 07:15 PM.


#9 Agile Tit-Tyrant

Agile Tit-Tyrant

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Location:Canananananada
  • Favorite Fire Emblem Game:Gaiden

Posted 31 March 2012 - 06:54 PM

I did exactly what Sirius said to do and mine is working now (thanks!). Anyways, I think what you need to do is convert the ecm file to bin... using some tools. Google should help you with this one.

#10 The_Purple_Knight

The_Purple_Knight

    Member

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Gaiden

Posted 31 March 2012 - 07:14 PM

After re downloading the iso and the emulator ; the game played just fine , but thanks anyway Posted Image.

#11 BBM

BBM

    not just a pretty face

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Blazing Sword

Posted 15 April 2012 - 04:16 PM

Sorry if this counts as necroposting, but I've been having the exact same problems. Originally, when I downloaded the rom a month or two ago, it worked, but I was too lazy then to try and figure out the actions and menus. Then, I tried opening it up today, and I was just getting a black screen. My FF7 rom was working perfectly, it was just this that wasn't. So I downloaded the rom again, extracted it properly and all that (it's a bin file), and then I downloaded the emulator and all the plugins again as well. It's still not working. My FF7 is still working properly, but this isn't. I have the exact same plugin configuration as Sirius suggested. I've tried waiting for a couple minutes for it load, no dice.

#12 Sirius

Sirius

    It's Vodka, not Soda

  • Retired Moderator
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Thracia 776

Posted 15 April 2012 - 04:40 PM

There's another emulator you can try... psxfin v1.13 I believe? Best of luck. I dunno what else to suggest to fix this =\

#13 Othin

Othin

    Trapped in Biden's time machine

  • Member
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Favorite Fire Emblem Game:Awakening

Posted 15 April 2012 - 04:50 PM

There's another emulator you can try... psxfin v1.13 I believe? Best of luck. I dunno what else to suggest to fix this =\

I use psxfin and I've never had problems with it.

besides it being an emulator and therefore inherently terrible but for the one game I actually played all the way through on emulator it held up well enough

#14 BBM

BBM

    not just a pretty face

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Blazing Sword

Posted 15 April 2012 - 05:06 PM

Haven't you played both TRS and BS, or do you own one of them?

#15 Othin

Othin

    Trapped in Biden's time machine

  • Member
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Favorite Fire Emblem Game:Awakening

Posted 15 April 2012 - 05:14 PM

Haven't you played both TRS and BS, or do you own one of them?

I own both of them. I can't get TRS to run on console, though; the methods to break a PS2's region lock for PS1 games is different from the method for PS2 games and doesn't seem to work as well.

And I can't get BS to run on an emulator at any reasonable speeds because my computer can't handle it, so yay. I somehow managed to drag myself through five maps at ~10% speed on the emulator before deciding there was no reason to bother trying it that way and to just get the physical version.

Edited by Othin, 15 April 2012 - 05:15 PM.


#16 BBM

BBM

    not just a pretty face

  • Member
  • Gender:Male
  • Favorite Fire Emblem Game:Blazing Sword

Posted 15 April 2012 - 05:51 PM

Well, I got PSX Fin working, yay! I also found this site: http://www.fireemble...net/ENG_trs.htm

It has all the menus and actions translated.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users